Comunicat contra el reconeixement de Jerusalem com a capital

Joves d’Esquerra Verda s’oposa a la decisió del president dels Estats Units d’Amèrica de reconèixer Jerusalem com la capital d’Israel i alerta dels perills que això suposa

La decisió presa per EUA ha trencat el consens internacional a partir del qual cap estat reconeixia la capitalitat de la ciutat santa, en tant que aquesta resta sota ocupació israeliana. El reconeixement de la capitalitat de Jerusalem és una nova estocada a una solució, en tant que suposa el reconeixement de l’ocupació, augmentant així les pretensions israelianes de consolidar i ampliar els seus dominis De fet, en l’actualitat, a excepció d’algunes zones urbanes de Cisjordània i la franja de Gaza, tot el territori està controlat il·legalment per l’exercit israelià, imposant, a més, un bloqueig de moviments per a totes les palestines i palestins.

És per això que des de JEV s’ha publicat un comunicat en el que condemnen el reconeixement d’Al Quds, com és coneguda Jerusalem per les palestines i palestins, com la capital d’Israel per part dels EUA, i espera que cap altre país segueixi l’errònia i greu decisió de Donald Trump. Per altra banda també consideren que cal denunciar l’ocupació i la impunitat en la que segueixen actuant les forces armades israelianes sobre els territoris que segons la pròpia comunitat internacional són de Palestina.

Podeu llegir el comunicat sencer aquí.