L’emancipació juvenil com a prioritat de Catalunya En Comú Podem

Candela López, Munsa Mompió, Cristina Bedmar i Cèsar Sierra han compartit acte jove a Castelldefels

Aquest vespre s’ha celebrat un acte de caràcter jove a un bar de Castelldefels en el que les preguntes del públic assistent han servit per anar desgranant les propostes joves que porta Catalunya En Comú Podem en el programa electoral. La majoria de les preguntes s’han vertebrat a partir de les dificultats que tenen les persones joves per emancipar-se i poder tenir, així, un projecte de vida propi i autònom.

En aquest sentit Munsa Mompió ha lamentat la bombolla en els preus dels lloguers d’habitatges, motiu pel qual ha assegurat que “cal regular el preu per reduir-lo i evitar que les persones joves quedin fora del seu accés”. Tanmateix s’ha volgut destacar que l’emancipació va molt més enllà de l’accés habitacional, motiu pel qual ha destacat la importància de “crear una renda bàsica d’emancipació juvenil que ens permeti tenir un projecte de vida propi i autònom”.

Durant el debat, Candela López, ha volgut posar l’accent en el fet que des dels Ajuntaments del canvi, com ho ha estat Castelldefels, han demostrat com altres polítiques són possibles, i com des del municipalisme “no s’han utilitzat les excuses que sí han fet els últims governs de la Generalitat, els quals s’han excusat en el Tribunal Constitucional per no fer polítiques socials”. Tanmateix, Cèsar Sierra, ha volgut destacar la centralitat de les polítiques laborals per tal de poder garantir l’emancipació.