Munsa Mompió participa en el debat jove organitzat pel CNJC i el CJB

Ahir es va celebrar a l’Espai Jove La Fontana de Barcelona l’únic debat en clau jove de la campanya al 21 de desembre

El debat es va celebrar intercalant els i les candidates de tres en tres per desgranar algunes de les qüestions dels programes electorals que fan referència a les polítiques joves. Per Catalunya En Comú Podem va participar la Munsa Mompió.

Durant el primer bloc, la Munsa, va defensar la participació juvenil assegurant que “la gent jove participa i fa política, l’associacionisme juvenil és un bon exemple, però cal millorar l’apoderament de les persones joves, per exemple a través de les noves tecnologies”, per afegir tot seguit que “participar no és només votar cada 4 anys, va molt més enllà, com per exemple fent política feminista o facilitant informació” cosa que va portar a la Munsa a recriminar a la representant del PP que el seu partit és especialista en “amagar informació en el Congrés dels Diputats”.

En relació a l’accés a l’educació superior la candidata comuna va destacar que “les taxes universitàries han de desaparèixer, com també les de la Formació Professional i acompanyar això amb un vertader sistema de beques salari, perquè el problema va més enllà de l’accés”. Tot seguit va interpel·lar al representant de Junts per Catalunya recordant-li que “el Parlament va votar abaixar les taxes universitàries i que en canvi el govern de JxSí va decidir desobeir al Parlament de Catalunya i no ho va aplicar”, tot recordant que va ser “CiU qui va augmentar les taxes al màxim que li permetia la llei”.

Durant el debat també es van parlar d’altres temes com el dret al sufragi actiu o passiu, Munsa va defensar el vot als 16 anys i que “no podem fer distincions entre persones migrades o no, perquè són subjectes actius i per tant el dret de vot hauria de ser vertaderament universal tant pel que fa al sufragi passiu com a l’actiu, ja que han de ser elles les protagonistes de les polítiques interculturals”.