Permetre l’accés al transport públic de qualitat i a l’habitatge

La candidata jove Munsa Mompió ha presentat les propostes joves de Catalunya En Comú Podem a l’Institut Ebre de Tortosa

La roda de premsa s’ha celebrat davant de l’Institut de l’Ebre de Tortosa, la tria del lloc no ha estat casual, ja que per Catalunya En Comú Podem l’accés a l’educació superior és un pilar clau, no només a la Universitat, sinó també pel que es refereix a la Formació Professional.

En relació a la FP s’aposta per “regular la formació dual per tal d’aprofitar el seu potencial sense que esdevingui una forma d’explotació laboral de la gent jove” tal com ha assegurat Munsa, la qual ha afegit que “cal acabar amb les taxes que va imposar el govern de convergència a la FP”. D’aquesta manera també és clau que es faci una oferta racional i territorialitzada, per tal d’assegurar els mateixos drets d’accés, independentment de la comarca, motiu pel qual calen “beques salari per estudis superiors, ja que més enllà de l’accés el problema són els costos del transport i/o fins i tot de l’habitatge en el cas de què un jove es vegi obligat a traslladar-se de territori per poder estudiar, cosa que coneixen molt especialment els i les joves de les Terres de l’Ebre”.

En aquest sentit s’ha volgut denunciar la situació del transport públic, com un dels principals greuges pel que suposa l’emancipació juvenil a les Terres de l’Ebre, motiu pel qual, més enllà de les millores de freqüències i infraestructures, “és prioritari crear una tarifa jove de mobilitat integral a tot el territori fins als 30 anys”. Entre les altres propostes s’ha destacat la fita d’acabar amb l’atur i la precarietat juvenil “necessitem un pla de xoc contra l’atur juvenil, focalitzant principalment en els problemes que ens afecten directament com a persones joves”.

També podeu veure el video amb les propostes.