JEV celebra el Consell Nacional a Sant Boi de Llobregat

Joves d’Esquerra Verda va aprovar una resolució en defensa dels drets humans a la frontera sud i una altra per la unió dels tramvies

Dissabte per la tarda l’organització juvenil ecosocialista va reunir el primer Consell Nacional del 2018 a la localitat de Sant Boi del Llobregat. La benvinguda a la ciutat va ser a càrrec del coordinador local d’ICV Àlex Pérez.

L’informe polític va comptar amb la presència de la diputada de Catalunya en Comú Podem, Marta Ribas, amb la qual es va debatre en relació a la campanya i els resultats electorals, però també va servir per reflexionar sobre Catalunya en Comú i els propers mesos organitzatius d’aquesta. La resta de temes ja es van tractar entre les persones membres de l’organització assistents al màxim òrgan de direcció entre assemblees de JEV.

Cal destacar que durant el CN es van aprovar dues resolucions. Una va servir per reiterar el compromís de l’organització ecosocialista amb la unió dels tramvies. Així, entre els acords de la mateixa hi ha l’exigència de la unió, el desenvolupament d’una política cohesionadora de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i que s’aposti per una nova gestió pública del Tram. Podeu llegir el text complert en aquest enllaç.

L’altra resolució que també es va aprovar per unanimitat va ser en relació als drets humans a la frontera sud. Les dues morts la setmana passada en una allau humana, i el judici a l’activista Helena Malero, van fer que JEV presentés una resolució en la que s’exigeix un canvi radical en la gestió de fronteres. Podeu consultar el text en aquest enllaç.

Per últim el Consell Nacional també va servir per aprovar el balanç de l’any 2017 i el pressupost del 2018, els quals poden consultar-se en la pàgina web de JEV, en virtut de la transparència que aquesta sempre defensa.