Comunicat contra els atacs turcs a la població kurda d’Afrin

La sectorial de Pau i Drets Humans de l’organització juvenil Joves d’Esquerra Verda denúncia en un comunicat els últims atacs perpetrats per Turquía a la població kurda d’Afrin, a Síria

Fa uns dies Turquia va decidir atacar militarment, en el marc de l’anomenada operació “Branca d’Olivera” per mantenir el control de les seves fronteres i combatre el PYK i al YPG, la població kurda d’Afrin, al nord-est de Síria. Un atac que ja ha comportat desenes de persones mortes i milers de desplaçades en una zona que, fins al moment, havia estat de les més estables de la zona kurda de Síria i que suposa un pas més de la repressió perpretada des de fa décades cap al Kurdistan.

Així, l’organització ecosocialista ha volgut sumar-se a la condemna i denuncia dels bombardejos rebuts a la població d’Afrin per part de les tropes turques, i donar suport a les mobilitzacions en aquest sentit, com la del passat divendres 26 a Barcelona convocada per la plataforma Azadí. A més, també es posicionen contra el silenci internacional que és incapaç de fer front als bombardejos cap al poble kurd i a una nova repressió de Turquia cap a la població Kurda.

 

 

Podeu llegir el comunicat sencer aquí.