Som el 50% i estem carregades de raons

JEV ha començat aquesta setmana una campanya feminista que durarà tot el mes de març

Les joventuts ecosocialistes fan una crida per participar aquest dijous de les diverses mobilitzacions previstes en motiu de la vaga feminista del 8 de març. En aquest sentit aquesta setmana han començat una campanya feminista que desenvoluparan durant tot el mes i que comptarà amb material divulgatiu, actes, tallers i cinefòrums. En aquest enllaç, a més, podeu consultar el manifest que han fet públic cridant a la vaga i desgranant alguns dels arguments de perquè és important una campanya com aquesta.

La invisibilitat de les dones en moltes esferes, però també els fragants casos de desigualtat que existeixen en la majoria dels camps socials i laborals, són l’epicentre de les argumentacions que aquesta campanya anirà desenvolupant. Amb el lema “Som el 50% i estem carregades de raons” volen fer una crida a totes les dones joves a defensar els seus drets i a exigir una vertadera igualtat.

Des de JEV s’ha volgut destacar que les dones joves pateixen una doble discriminació, ja que en camps com el laboral, per posar un exemple, més enllà de la bretxa salarial, les joves, també pateixen una major precarització, temporalització i atur. Per això la campanya no es centra només en un tema, i es tractaran aspectes que aniran des de les violències masclistes a altres desigualtats.

Més enllà dels materials també estan previstes diverses activitats, així, abans de la vaga del 8 de març es celebrarà un acte a Tarragona sobre la bretxa salarial, el dimecres 21 de març un taller sobre feminisme crític amb l’observatori IQ a Barcelona i el dissabte 17 un cinefòrum a Sabadell.