JEV celebra el seu Consell Nacional a Sabadell

L’assemblea de Catalunya en Comú i l’organització de les persones joves en aquesta, les pensions, la jornada contra el racisme o la inversió lingüística van marcar els debats

Joves d’Esquerra Verda va reunir dissabte passat el seu Consell Nacional a la ciutat de Sabadell. La benvinguda a càrrec d’ICV del Vallès Occidental va anar de la mà de la seva Coordinadora, l’Àngels Marcuello, la qual va destacar la importància de que les persones joves estiguin organitzades per tal d’enfortir les idees de transformació social que defensa el nostre espai polític.

Una vegada més, l’informe polític, va estar marcat per diversos temes internacionals com la situació i el paper de les esquerres a Europa, la situació al Proper Orient, i d’altres temes més domèstics, com la no formació de Govern a Catalunya o la vaga feminista del 8 de març. La coincidència amb les mobilitzacions del dia contra el racisme organitzades per UCFiR, però també per la defensa d’unes pensions dignes, va fer que a la mitja part es fessin dues fotografies de grup en les que JEV es va sumar a les reivindicacions.

 

En aquest sentit el debat de les pensions va seguir amb l’aprovació d’una resolució en la que, entre d’altres, es lamentava que “després de saber que el fons de reserva de la seguretat social ha estat salvatgement saquejat fins a l’extrem d’estar en nombres vermells, resulta que han de ser els i les pensionistes qui paguin els plats trencats”. Entre els acords destaca la “derogació de la reforma de l’índex de revalorització, i una pujada de les pensions públiques del 3% que permeti ajustar-les immediatament al cost de la vida”.

L’altra moció aprovada, també per unanimitat, era en defensa del model d’immersió lingüística. Aquesta es lamentava que el Partit Popular aprofités el 155 o “el descontentament generat pel Procés per reforçar la ja existent divisió social a Catalunya per tal de beneficiar-se electoralment”. Tot afegint que “el model d’immersió lingüística ha estat un dels pilars del catalanisme popular que el nostre espai polític ha defensat tradicionalment i un factor de consens entre les diferents formacions catalanistes”.

Amb aquest Consell Nacional els joves ecosocialistes van preparar-se la que serà l’assemblea organitzativa de Catalunya en Comú, tot debatent sobre la necessitat de que les persones joves tinguin un espai en aquesta construcció que sigui tutelat i pensat per les pròpies persones joves.