L’#OperacióRepública torna a triomfar per tota Catalunya

Des de fa molts anys Joves d’Esquerra Verda organitza cada 13 d’abril a la nit una acció perquè les ciutats de Catalunya s’aixequin el 14 d’abril més republicanes

Aquest any els membres de la joventut ecosocialista van tenyir de vermell, groc i violeta ciutats com Barcelona, Badalona, Montmeló, Granollers, Mollet, Tarragona, Sabadell, El Prat, Castelldefels, Sant Boi o Martorell. L’acció, una vegada més, va estar coordinada des de la sectorial de Cultura i Memòria Històrica.

Les eleccions municipals del 4 d’abril del 1931 van desembocar en la proclamació de la 2a República que va suposar un nou temps de canvi, progrés i democràcia que, tot i que va ser breu, va suposar una onada d’aire fresc per a Espanya. Per a la nostra organització, la commemoració de la proclamació de la Segona República és un dia assenyalat per poder reivindicar els valors republicans que van ser exiliats per l’aixecament feixista del 1936.

Joves d’Esquerra Verda no ens cansarem de reclamar un govern d’esquerres que, com el de la 2a República, pot aportar reformes claus pel desenvolupament dels drets socials i la igualtat d’oportunitats per a totes les persones.