Dinar d’Expresos Polítics de commemoració de la República

Joves d’Esquerra Verda celebra amb l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme el 87è aniversari de la commemoració de la República

El passat 14 d’abril, aniversari de la proclamació de la II República espanyola, l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme va organitzar el tradicional dinar en commemoració al règim legítim i democràtic de la República. Aquesta cita anual és un moment de socialització i trobada per tothom qui participa a l’Associació, que compta amb el suport de JEV. Van ser Esther García (responsable territorial del Baix Llobregat i regidora del Prat de Llobregat), Oriol Muñoz (responsable de la sectorial de Relacions Internacionals), Adrià Miró (responsable de la sectorial de Cultura i Memòria Històrica) i Cinta González (responsable territorial de Barcelona) els i les joves ecosocialistes que van gaudir de la companyia de Maria Salvo, Lluís Martí Bielsa, Domènec Martínez i la resta de membres de l’Associació d’expresos.

L’actual president de l’Associació, Carles Vallejo, va recordar de manera especial el que fou el seu predecessor, Enric Pubill, que va morir el mes de març de l’any passat. Tot i el buit que va deixar Pubill, tal i com va apuntar Vallejo, l’entitat ha mantingut la seva activitat i ha crescut en nombre de membres. Durant el dinar es va atorgar el carnet al membre més jove, de només 6 anys, i es va aplaudir i recordar la membre més gran, de 101, que no va assistir a l’esdeveniment per motius de salut.

Aquest acte va servir també per repassar les properes activitats de recuperació i dignificació de la memòria històrica de les quals l’organització política juvenil ecosocialista també participarà, com l’homenatge a Salvador Allende l’11 de setembre, els actes en memòria de l’aniversari del comiat a les Brigades Internacionals el proper mes d’octubre, entre d’altres. La coordinació entre l’entitat memorialista i Joves d’Esquerra Verda permet consolidar i enriquir el discurs i les accions de les dues organitzacions, que comparteixen l’antifeixisme i la lluita per la dignificació i recuperació de la memòria històrica com a tret d’identitat clau.