Catalunya en Comú consolida la seva organització

Joves d’Esquerra Verda va participar a l’assemblea organitzativa en la que es van aprovar els estatuts del partit que inclouen un capítol sobre l’espai jove

El diumenge 22 d’abril es va aplegar un gran nombre d’activistes de Catalunya en Comú que van omplir el Campus Ciutadella de la UPF a Barcelona. El motiu de la convocatòria va ser per tal d’aprovar els estatuts de l’organització, els quals han de permetre el desplegament territorial i sectorial. Aquesta ha arribat un any després de l’assemblea fundacional en la que es van aprovar les bases ideològiques de la confluència.

Entre els aspectes que es recullen en el document, hi ha un capítol específic sobre un espai jove. A partir d’aquest, doncs, s’hauria de vertebrar un espai “autònom i autogestionat”,  per tal de fer “ reflexió política i organitzativa” i amb “incidència institucional i d’activisme social”, format per persones inscrites a Catalunya en Comú menors de 30 anys. A més, s’especifica que serà “el propi Espai Jove el que decidirà la seva forma d’organització, tot apostant per formes organitzatives dinàmiques i innovadores”.

La militància jove ecosocialista que va participar de la cita, a banda d’aprovar aquest document, també va votar durant la quinzena d’esmenes que van arribar vives a l’assemblea, algunes de les quals, van demostrar la necessitat de seguir creant organització per tal de socialitzar més i millor els reptes organitzatius propis pel desplegament territorial, sectorial, però també de com formar-se com a partit polític sorgit de les confluències i de la nova política.

JEV seguirà treballant per tal d’enfortir l’organització de Catalunya en Comú com porta fent des del primer moment, amb el repte actual d’assolir el mandat assembleari a partir del qual es fa necessari desenvolupar un espai jove divers i plural. És per això que la coordinació nacional, la Munsa Mompió i el Gabino Martinez, han assegurat que aquest haurà d’apostar per “noves pràctiques organitzatives, polítiques i ideològiques per totes aquelles persones que creiem en aquesta transformació social”.