Mobilització 1 de maig: Igualtat de gènere i pensions dignes

Joves d’Esquerra Verda torna a participar un any més a les mobilitzacions del primer de maig denunciant les desigualtats de gènere en el món del treball, la necessitat de restaurar el sistema de pensions i la importància de l’ocupació de qualitat per a les persones joves.

 

Joves d’Esquerra Verda tornem a sortir al carrer, perquè sabem que és allà on s’aconsegueixen els drets.

El Dia Internacional del Treball és una jornada reivindicativa que cada any s’omple de noves demandes als carrers de les grans ciutats. Aquest any el gran protagonista de les mobilitzacions va ser el feminisme i les denúncies de desigualtat de gènere que patim les dones a la feina. Una dona guanya un 13% menys que un home a llocs de feina similars.

La crisi ha fet que la precarització dels llocs de treball estiguin a l’ordre del dia i les que més ho pateixen són les dones joves. Però no només és la bretxa salarial la que ens discrimina, també els assetjaments, la falta de corresponsabilitat amb les tasques domèstiques…

Un altre gran tema de què no es podia desmarcar aquesta jornada és de les pensions. És imprescindible rescatar el sistema públic de pensions, un dels pilars fonamentals de l’Estat del Benestar, per garantir les prestacions presents i futures. Les joves ecosocialistes ens mobilitzem, ens preocupem i ens ocupem del nostre futur.

Per tot això, des de Joves d’Esquerra Verda sabem que és fonamental tenir un mercat laboral sanejat, que desaparegui la precarització en els sous i en els contractes. Sabem que és fonamental tenir un sistema laboral en què les persones joves hi puguem accedir, viure i emancipar-nos, perquè som el futur, però també som el present.