Jornada Municipalista de Joves d’Esquerra Verda

De cara a les eleccions del maig del 2019 vam realitzar una jornada a la que vam compartir diferents experiències comunes dels nostres regidors.

 

El matí del dissabte 2 de juny vam reunir-nos unes quantes joves al Centre Cívic Pati Llimona per compartir amb les nostres convidades la feina que fan als seus Ajuntaments des del 2015, any en el que un munt de coalicions municipals van arribar als Ajuntaments del país per aconseguir un canvi a la nostra política.

Vam tenir dues taules molt interessants: la primera, Ciutats Sostenibles, en la quan vam comptar amb la presència de l’Esther Garcia, regidora a El Prat de Llobregat, que ens va exposar una mirada complerta sobre el que significa que una ciutat sigui sostenible en tots els aspectes, des de l’urbanisme, la mobilitat, la vegetació urbana. I el Josep Puigdengolas, tinent d’alcaldia de ciutat sostenible de Sant Boi de Llobregat ens va parlar de lo important que era que assumíssim el plantejament de la ciutat des d’una mirada sostenible, el disseny dels carrers o dels edificis, que abans només es planificaven en base a l’estètica, ara també els estem avaluant des d’un punt de vista sostenible.

A la segona taula, a la que parlàvem de Béns Comuns, vam poder sentir les experiències de govern del Juan Alcántara de Santa Perpètua de la Mogoda i la Candela López de Castelldefels que ens van explicar de quina manera gestionen des de l’Ajuntament les polítiques d’habitatge que, tot i les poques competències que tenen els ajuntaments, des de Santa Perpètua tenen la ferma convicció de que aquest bé comú s’hauria de gestionar des de la institució més propera a la gent. I des de Castelldefels ens van explicar que han remunicipalitzat el servei de neteja viària i recollida de residus i que els Ajuntaments han de tornar a fer-se càrrec de la gestió dels serveis públics. No és veritat que les empreses privades gestionin millor lo públic, l’administració pot fer una molt bona gestió garantint els drets de les persones i l’eficàcia i eficiència del servei.

El Jonatan Fornés ens va explicar la seva experiència des de l’oposició de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet. Es explicà que la seva feina es basava en la fiscalització institucional però també en molt tracte amb les entitats de la ciutat i feina de carrer.

Des de Joves d’Esquerra Verda estem molt orgulloses de poder comptar amb exmembres de la nostra organització amb experiència per poder explicar-nos la seva tasca i tanta gent propera que ens ha ofert el seu testimoni. Estem convençudes de que la feina l’hem de fer amb un peu a les institucions i mil més al carrer, des de baix a dalt.