Comunicat de JEV davant la situació de les persones refugiades

Les sectorials de Pau i Drets Humans i de Municipalisme de Joves d’Esquerra Verda han fet públic un comunicat en el que denuncien les polítiques migratòries dels estats de la UE

El passat 10 de juny, el vaixell Aquarius de Metges Sense Fronteres (MSF) amb més 600 persones a bord procedents d’embarcacions que havien naufragat en fugir de Líbia i d’altres parts d’Àfrica en la Mediterrània, restava a l’espera de l’autorització de l’atracament del vaixell en ports italians. Aquesta autorització no es va arribar a produir, ja que el ministre d’interior i líder de la Lega Nord, Matteo Salvini, va donar l’ordre de tancar els ports a l’embarcació, fet que ha generat l’aturada del vaixell durant dies a la deriva.
L’emergència del Aquarius evidencia la falta de credibilitat de les polítiques migratòries europees, on es prima la seguretat i el control en comptes de les causes humanitàries.Alhora, les entitats municipalistes d’arreu de l’estat s’estan mobilitzant per tal d’integrar tots aquells municipis que recullin les condicions per fer fronta les demandes d’acollida a través de l’Oficina de Coordinació Nacional d’Ajuda al Refugiat.
Llegeix el comunicat sencer aquí.