Joves d’Esquerra Verda convoca la seva 14ª Assemblea Nacional

El Consell Nacional de l’organització juvenil va aprovar el passat divendres la convocatòria de la 14a Assemblea Nacional pel 26 i 27 d’octubre a Santa Coloma de Gramenet.

En l’última reunió del Consell Nacional abans de finalitzar el curs polític es va convocar la 14a Assemblea Nacional de l’organització, que tindrà lloc els dies 26 i 27 d’octubre a Santa Coloma de Gramenet. El màxim òrgan de decisió entre assemblees va aprovar també l’enfocament de la ponència política, que constarà d’un document polític enfocat en les properes eleccions europees i municipals, així com d’un document organitzatiu per reflexionar sobre la confluència i quin ha de seguir sent el paper de Joves d’Esquerra Verda en la seva construcció.

De la mateixa manera, Esther Garcia i Marc Collado, actuals membres de la direcció, van anunciar la seva intenció de recollir avals entre la militància per tal de poder-se presentar a la Coordinació Nacional per liderar l’organització ecosocialista en els propers dos anys, després de l’anunci de Montserrat Mompió i Gabino Martinez, actual coordinació, de no presentar-se a la reelecció al octubre.

El Consell Nacional també va valorar la situació política després de l’èxit de la moció de censura i la posada en marxa dels nous governs català i espanyol, així com la manca de respostes a la crisis migratòria per part d’Europa. A més, va aprovar-se una resolució contra la repressió i estigmatització dels moviments socials (podeu llegir-la aquí) a causa de la Llei Mordassa, exigint a la majoria parlamentària estatal que derogui aquesta llei.

Finalment, va valorar-se la situació actual de Catalunya en Comú després de les eleccions internes, així com la constitució dels grups motors arreu del territori, i van presentar-se les valoracions dels plans de treball per part dels i les responsables sectorials fent un recull de les activitats realitzades en el transcurs del curs polític.