Presentació del documental “El Sol del Nord” a JEV

Joves d’Esquerra Verda tanca el curs amb el visionat d’un documental sobre el moviment d’alliberació kurd a Bakur.

Joves d’Esquerra Verda va celebrar el seu últim Consell Nacional del curs el passat divendres 20 de juliol. Al acabar, des d’Ivardia Productions ens van portar el documental “El Sol del Nord. Construint l’autonomia a Bakur”,un documental sobre el moviment d’alliberació kurd a Bakur, la regió kurda al sudest de Turquia.

Els joves ecosocialistes van participar al verkami organitzat per la productora per poder realitzar el documental que volia explicar per què les minories ètniques del sudest de Turquia segueixen resistint al procés d’assimilació de l’Estat turc, com s’organitza el moviment d’alliberació kurd a Bakur, quines són les estructures socials, polítiques i econòmiques autònomes a l’Estat, què és el Confederalisme Democràtic i quin és l’impacte del moviment a la societat civil.

El documental va ser rodat al 2015 però la seva producció ha acabat aquest any i va estrenar-se fa poc més d’un mes amb una gran acollida. Actualment però la situació s’ha endurit molt i, per tant, des de Joves d’Esquerra Verda seguim i seguirem donant suport a les iniciatives que, com aquest documental, vulguin remoure consciències i explicar quina és la situació d’un poble kurd que segueix sent apartat, perseguit i menyspreat pels Estats en que resideixen.