11 de setembre: Diada Nacional de Catalunya

Joves d’Esquerra Verda va participar l’11S a l’ofrena floral de la Diada i a l’homenatge a Salvador Allende

En motiu de la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de setembre, es van realitzar diverses ofrenes florals arreu del territori en les que la militància de JEV va participar acompanyant a les delegacions de Catalunya en Comú.

Per altra banda també vam ser presents als homenatges a Salvador Allende, ja que va ser l’11 de setembre del 1973 quan Xile va patir un cop d’estat que va acabar amb el govern progressista i va donar lloc a la negra dictadura de Pinochet. Pel que fa a l’homenatge de Barcelona, del qual formem part de l’organització, enguany va estar centrat sobre el paper dels mitjans de comunicació en fets com aquell cop d’estat, tal i com va traslladar la periodista Rosa Maria Calaf al públic assistent a la plaça del Carmel.

Durant tot l’acte, en el que es va realitzar una ofrena floral, es van sentir les últimes paraules de Salvador Allende, van sonar Els Segadors o Venceremos, es va fer palesa la necessitat de recuperar la memòria democràtica des de l’internacionalisme.