JEV participa a la Trobada d’Estiu de Joves amb Iniciativa-Compromís #AvancemJuntes

Joves d’Esquerra Verda va participar els dies 8 i 9 de setembre a la Trobada d’Estiu celebrada per Joves amb iniciativa del País Valencià

La trobada d’enguany, el lema de la qual va ser #AvancemJuntes, va tindre lloc a l’espai d’El Teularet (Énguera). Aquesta trobada va destacar per l’anàlisi de la situació política valenciana i espanyola actual des de diferents perspectives.

Així, vam arrancar el dissabte amb un taller de comunicació política organitzat per Xavier Peytibi i Angie Rosero, que a banda d’informar sobre les característiques de la comunicació per se, van fer un especial focus en l’organització i comunicació a les campanyes electorals en democràcia.

El matí va continuar amb el prestigiós politòleg i professor a la Universidad Carlos III de Madrid, que va dur a terme un monogràfic titulat “On som i cap a on anem?” al qual va analitzar la situació del vot a la política espanyola i valenciana, i cap a on es pot moure la lògica electoral en els mesos vinents. A continuació, va acceptar un bon grapat de preguntes del públic i va respondre totes realitzant una profunda anàlisi dels moviments actuals dels partits i encaixant les diferents peces del complicat puzle que representa la política estatal espanyola actualment.

A la vesprada, vam tindre la sort de reflexionar sobre els canvis que es poden dur a terme des dels governs autonòmics i municipals amb Mónica Oltra, Vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i Joan Ribó, alcalde de València. Tots dos van entrar a dirigir unes institucions que havien quedat profundament danyades i raquítiques després del que semblava un interminable govern del Partit Popular, raó per la qual a la seva xerrada “Construïm la societat que volem” van fer un especial èmfasi en la superació de la burocràcia per tal de facilitar la millora de la vida de la gent des de les institucions. També van parlar dels avantatges i dificultats que suposen els governs en coalició, i vam tindre així mateix temps de riure i quedar-nos bocabadats amb algunes anècdotes que han viscut durant els seus mandats.

L’endemà, i encara amb son com a conseqüència de la festa que vam gaudir la nit anterior, vam acabar la jornada amb una simulació parlamentària a la qual diferents grups parlamentaris ficticis vam haver de votar unes quantes lleis (i rebutjar altres), donant una especial importància en tot moment a la diversitat parlamentària i els pactes entre grups d’ideologia propera.

Finalment, la trobada va concloure amb una deliciosa paella i el desig de repetir com més aviat possible aquesta experiència amb els nostres companys valencians, que ha estat immillorable.