Manifest de JEV en el Dia Internacional per la Despenalització i Legalització de l’Avortament

JEV defensa que cal seguir lluitant pels drets sexuals i reproductius de totes les dones. 

 

Pel Dia Internacional per la Despenalització i Legalització de l’Avortament Joves d’Esquerra Verda vol expressar mitjançant el seu manifest la seva màxima repulsa als sistemes judicials que penalitzen a les dones que es realitzin avortaments.

Les joventuts ecosocialistes volen remarcar que, molt a prop d’aquí, a Andorra, la interrupció voluntària de l’embaràs està penada en qualsevol supòsit (fins i tot en el cas de violació o de què la vida de la mare corri perill). També es volen solidaritzar amb les dones argentines, xilenes o brasileres que lluiten de forma incansable per la legalització de l’avortament als seus països.

Tot i això, també celebren els passos endavant que s’han vist en alguns països, com Irlanda, que el passat mes de maig van aconseguir la victòria en el referèndum celebrat per aprovar la legalització de l’avortament.

Finalment, remarquen que cal seguir lluitant pels drets sexuals i reproductius de totes les dones. Calen recursos per garantir un avortament lliure i gratuït des de la salut pública i exigeixen compromís polític amb els drets humans i els drets de les dones.