JEV celebra la XIV Assemblea Nacional apostant per la construcció de l’espai jove de Catalunya en Comú

Aquest cap de setmana, 26 i 27 d’octubre, s’ha celebrat a Santa Coloma de Gramenet la XIV Assemblea Nacional de Joves d’Esquerra Verda sota el lema “Creixem Transformant!”. L’Assemblea és el màxim òrgan de decisió de JEV i es convoca cada dos anys de forma ordinària.

S’han debatut un document polític, titulat “Teixim una Europa social des del municipalisme”, i un organitzatiu, amb el mateix títol que el lema “Creixem Transformant”. El document polític feia una aposta clara per abordar les eleccions municipals i europees amb la importància que tenen pel nostre espai, encara consolidant-se, i en contra de l’onada populista i d’extrema dreta que ha sorgit en els darrers anys arreu del continent i arriba a les portes de casa nostra amb força. El document organitzatiu aposta per la construcció d’un espai jove a Catalunya en Comú autònom i fort capaç d’aglutinar el jovent d’esquerres i transformador que vulgui organitzar-se políticament i alçar la seva veu.

Al mateix temps es van aprovar 7 resolucions que tractaven temes de molta actualitat i rellevància per la joventut ecosocialista: contra la venda il·legal d’armes, en memòria de les Brigades Internacionals en el 80è aniversari del seu comiat, sobre les cases de jocs i apostes, per la feminització de la política, sobre l’impacte mediambiental de la indústria càrnica, per un front de progrés que tiri endavant els pressupostos generals de l’Estat del 2019 i sobre la T-Mobilitat i l’actual sistema tarifari integrat.

Pel que fa a l’elecció dels òrgans de direcció, l’Esther Garcia i el Marc Collado van ser escollits com a nova Coordinació Nacional. També s’ha ratificat la proposta d’Equip Coordinador Nacional, que tindrà les següents responsabilitats organitzatives i polítiques: Adrià Miró, Laura Fages i Oriol Muñoz es faran càrrec de la comunicació de l’organització; Cinta González, Mery Cañarte, Maria Outomuro i Xavi Vallecillos seran els responsables d’Acció Política i Formació; i finalment, Marc Martorell, Marta Elías i Dani Sosa seran els referents en militància i confluències.

Per acabar, es va realitzar l’acte públic de cloenda, al que van apropar-se companys i companyes dels grups parlamentaris i organitzacions germanes per desitjar el millor a la nova coordinació i agrair a la coordinació sortint la feina feta durant els últims dos anys i mig.

En la seva intervenció com a nous coordinadors nacionals, l’Esther Garcia i el Marc Collado van explicar quina és la postura de JEV en l’actual panorama polític: “Nosaltres tenim molt clar que la lluita clau és entre classes: les que sostenim el país mitjançant el nostre treball, contra les elits financeres transnacionals que viuen del nostre treball. No podem acceptar que ens diguin ‘això no toca’, per fer-nos parlar d’un conflicte de banderes”. També van dedicar unes paraules a presentar el principal repte que entomen en el seu mandat, la construcció de l’espai jove de Catalunya en Comú: “JEV ho tenim clar i ho diem clar: la confluència no és per als qui ja estem organitzats, sinó per superar-nos a nosaltres mateixos, per ser molts més dels que som aquí i arribar fins on ens atrevim a arribar”.  

 

Si voleu veure un recull de fotografies de l’assemblea seguiu aquest enllaç