A la FM UAB per les refugiades

El dijous 8 de novembre JEV va assistir a la Festa Major de la UAB

Un any més, Joves d’Esquerra Verda va assistir a la Festa Major de la UAB on el tema seleccionat va ser la crisi dels refugiats. La intenció va ser crear consciència sobre la situació actual on més de 68,5 milions de persones s’han vist obligades a fugir a causa de la guerra i les violacions dels seus drets fonamentals.

L’objectiu no només va ser la participació i implicació en l’àmbit estudiantil sinó que també fer èmfasi a la gestió criminal de les fronteres en la crisi dels refugiats, situació que posa en risc la seva vida, més de 3.116 persones van morir l’any passat al mediterrani a causa de les decisions de la UE per blindar fronteres i no garantir vies legals per sol·licitar asil. Encara que aquest 2018 Espanya sigui el principal país de destí, cal tenir en compte que es deu a la negació d’Itàlia i Grècia per acollir refugiats. Malgrat les 31.120 sol·licituds d’asil a Espanya, dos de cada tres es van rebutjar i més de la meitat estan a l’espera de resolució.

Així doncs, des de l’entitat es va participar donant suport amb cartells i ajudant a la sensibilització de les conseqüències que comporta la gestió de les fronteres.