Acompanyem a Escoltes Catalans en la seva 46a Assemblea General

Joves d’Esquerra Verda vam assistir a l’obertura de l’assemblea General d’Escoltes Catalans i a la xerrada contra el racisme de Mostafà Shaimi.

El dissabte 17 de novembre es va celebrar la 46a Assemblea General d’Escoltes Catalans a Cerdanyola del Vallès, Joves d’Esquerra Verda vam assistir a la ponència de Mostafà Shiami, investigador de la Universitat de Girona i membre de l’Espai Antiracista de Salt-Girona, per parlar del racisme i com eradicar-lo.

De la ponència de Shiami, cal destacar la crítica que va fer a la societat d’avui en dia, ja que vivim en un sistema estructuralment racista i masclista. Segons l’investigador el principal problema és que la nostra societat és estructuralment racista, inclús la llei d’estrangeria ho és i ordena com viure a unes certes persones encara que aquestes tinguin documentació. El racisme, segons Shiami, s’ha de combatre sobretot des dels i les joves des dels nostres centres locals. En definitiva, va aconseguir posar-nos davant  d’un mirall amb l’objectiu de fer de la lluita antiracista un compromís diari.

Des de Joves d’Esquerra Verda, agraïm haver assistit a l’obertura de l’AG i estem d’acord amb el compromís de Shiami per combatre el racisme tant en l’àmbit social com a institucional i solucionar l’estat d’exclusió constant que pateixen les persones.