Assistim a la manifestació del dia internacional per la eradicació de les violències masclistes

Joves d’Esquerra Verda participa un any més a les mobilitzacions del 25 de novembre contra les violències masclistes.

El passat 25 de novembre ens vam sumar a les manifestació de Barcelona sota l’eslògan “El futur no és masclista” que denunciava sobretot el masclisme en les institucions fent especial èmfasi en el poder judicial. Segons la Guàrdia Urbana, unes 3.000 persones van participar en la manifestació per reivindicar la necessitat d’empara a les víctimes de les violències masclistes i obligar a les administracions a garantir-ho. Cal destacar que des del 2003 fins avui, són 973 dones que han estat assassinades a Espanya i s’han presentat 13.800 denúncies per violències masclistes a Catalunya comptant des de principi d’any fins ara.

La violència masclista és un problema estructural el qual se li ha de posar fi, que no només ens afecta en l’àmbit domèstic sinó en l’àmbit social, ja que veiem aquesta desigualtat en les institucions, al món laboral, en l’educació i un llarg etcètera creant així una cultura patriarcal normalitzada que ha esdevingut un problema d’àmbit mundial. Tant l’absència de certes polítiques com la creació de lleis obstruccionistes per a la llibertat de la dona, com per exemple el cas de l’avortament, que perpetua les desigualtats de gènere.

Hem de continuar combatent per posar fi a les violències masclistes, senyalant als agressors i deixant de culpabilitzar a les víctimes, és necessari una educació que promogui el respecte i la igualtat i exigir un canvi en les polítiques i un compromís de tota la societat per acabar amb totes i cadascuna de les violències masclistes.