Salvar vides no és delicte!

El passat dissabte vam participar en la manifestació organitzada per les persones voluntàries de l’ONG Pro-Activa Open Arms a causa del bloqueig del vaixell de salvament Open Arms en el Port de Barcelona, arrel de la decisió de no deixar-lo salpar, presa el passat 8 de gener per Capitania Marítima dependent del Ministeri de Foment. Des de llavors, es calcula que han perdut la vida 132 persones en la ruta marítima del Mediterrani central, lloc on opera Open Arms.

Denunciem la inacció dels Estats europeus i de les institucions europees que incompleixen el deure de rescat en el mar i els drets humans. Les organitzacions que treballen en territori  exercint aques deures, evitant que la Mediterrània sigui una fossa comuna de les persones que migren sense vies segures de trànsit, i en mans de màfies que busquen enriquir-se de la desesperació i la urgència de les persones que volen migrar, no poden ser criminalitzades per la seva missió i treball davant d’aquesta emergència social.