Assistim a la concentració per condemnar els atacs que va patir Centre LGTBI de Barcelona

Ens sumem a la protesta contra els atacs vandàlics i feixistes que va patir la seu LGTBI de Barcelona poc després de la seva inauguració.

El passat dissabte 26 de gener el Centre LGTBI de Barcelona, inaugurat el 19 de gener, va patir atacs vandàlics. Hi van haver vidres trencats i pintades on es podia llegir: “Fuck LGTBI”, “Estáis muertos” i creus celtes, simbologia utilitzada pels neonazis. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qualificat els atacs de covards i insta a continuar amb alegria la lluita per als drets de la comunitat. L’Ajuntament de Barcelona ja ha denunciat davant la Fiscalia de Delictes d’Odi els fets els quals s’estan investigant.

Des de Joves d’Esquerra Verda, ens vam sumar a la condemna dels fets assistint a la concentració que va tenir lloc el dilluns 28 de gener davant de la seu. La protesta, organitzada per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, va tenir l’objectiu de defensar els drets i llibertats de les persones LGTBI i de continuar amb la voluntat de treballar per reconstruir l’espai LGTBI a Barcelona, tanmateix va ser una protesta en contra del feixisme i la intolerància. Diverses entitats i ciutadans s’hi van sumar a la convocatòria i les xarxes socials s’han omplert de mostres de solidaritat.