Consell Nacional de Joves d’Esquerra Verda a L’Hospitalet de Llobregat

El passat divendres 8 de febrer vam celebrar un Consell Nacional de Joves d’Esquerra Verda.

En el passat Consell Nacional es van abordar diferents temes: polítics, econòmics, organitzatius i d’igualtat i gènere.

Pel que fa a l’àmbit polític internacional, vam parlar sobre el cas de Veneçuela i el tractament Administratiu de Trump. Referent a la política nacional, en el cas d’Espanya, vam tractar la crisi de Podem Madrid, sobre els pressupostos generals de l’Estat, sobre la situació del govern d’Andalusia i la gestió d’Open Arms. En l’àmbit de Catalunya, vam parlar dels pressupostos i del judici dels presos polítics. Finalment, vam fer un repàs sobre la gestió i situació de Catalunya en Comú.

Referent al tema econòmic, vam presentar el balanç econòmic de l’any 2018 i el pressupost d’aquest mateix any 2019.

En termes d’estratègia i d’organització, vam presentar el calendari. Tanmateix, vam comentar la intenció d’abordar el treball en aspectes diferents: debats teòrics, amb la creació d’accions i posicionaments propis i aprofundint en el coneixement de propostes polítiques concretes dels espais polítics de referència.

Vam aprovar tres resolucions: contra la uberització de l’economia, en suport als treballadors i treballadores de Gallina Blanca i en suport del lideratge jove per la transició ecològica.

Finalment, vam fer un balanç de gènere i vam esmentar la intenció de crear un tipus d’Observatori feminista que estigui present en tots els eixos que decidim tenir.