Resolució contra la uberització de l’economia

Al passat Consell Nacional de Joves d’Esquerra Verda vam aprovar la següent resolució en rebuig a la uberització de l’economia:

El conflicte entre el col·lectiu del taxi i els conductors de vehicles de transport amb conductor (VTC) és un dels majors enfrontaments socials que s’ha viscut en els últims anys. Així, s’han posat sobre la taula, entre altres moltes qüestions relatives, la gestió de les llicències o l’intrusisme laboral d’un sector respecte l’altre. Aquest enfrontament ha estat causat per unes grans empreses digitals que ha enfrontat el precariat tant del taxi com dels VTC.

Veiem doncs com la mateixa naturalesa multinacional de les companyies de plataformes, així com la naturalesa de les seves operacions, les facin difícils de regular. A més de tot el lobbisme que poden exercir, els recursos financers són molt més grans que les dels seus opositors. De fet, operen justament gràcies a l’evasió fiscal, les baixes taxes de canvi mundials i la subvenció pública d’innovacions tecnològiques (per exemple, vehicles sense conductor en el cas d’Uber).

En definitiva, veiem com les xarxes sense fronteres d’Internet són també una eina útil per a què el neoliberalisme tecnocràtic s’esmunyeixi encara més en molts llocs de feina.

Segueix llegint aquí.