Assistim a la concentració en rebuig als atacs racistes als centres que acullen als menors estrangers sols

El passat 16 de març va tenir lloc la concentració per condemnar els atacs racistes als centres de menors estrangers no acompanyats convocada per l’associació Ex-Menas

Ahir vam ser a la manifestació d’Ex-Menas, l’associació que treballa pels drets dels extutelats i contra la criminalització que viu aquest col·lectiu,  per condemnar els atacs racistes als menors que varen tenir lloc durant les darreres setmanes a diferents localitats de l’àrea metropolitana com a Castelldefels i Canet, tanmateix que a la ciutat comtal.

La manifestació va tenir lloc a les 18 h del dissabte a la plaça de Sant Jaume de Barcelona i es varen concentrar més d’un centenar de persones a crits de “solo hay una raza: la raza humana” i “solucions ja!” per tal de demanar a les institucions pertinents que millorin la inclusió de menors que migren sols i desemparats. Els discursos de l’acte els varen protagonitzar els mateixos joves extutelats que ho han viscut en primera persona aquestes actituds racistes.

L’equip jurídic de l’associació Ex-Menas varen anunciar que actualment estan estudiant com començar a prendre mesures legals davant de la llacuna jurídica a causa dels recents i creixents atacs als centres de menors. Tal com va anunciar l’associació per les xarxes: “Que los partidos políticos dejen de legitimizar y difundir discursos racistes y xenófobos. Que las Instituciones persigan los delitós de odio y la discriminación.” Segons estudis de l’associació denuncien que els darrers temps ha augmentat el racisme i aquest va acompanyat usualment de violència.

Exigim que el govern de Catalunya doni solucions reals a aquest conflicte i gestioni d’una vegada aquesta llacuna davant els recents i cada cop més creixents atacs racistes.