Ens sumem a l’acte Guanyem amb tu!

El diumenge 17 de març vam assistir a l’acte amb Ada Colau, Jaume Asens i Ernest Urtasun a les Cotxeres de Sants, l’acte Guanyem amb tu amb vista a les properes eleccions, on es varen presentar les candidatures a les eleccions municipals, generals i europees. Amb l’Ada Colau, el Jaume Asens i l’Ernest Urtasun i amb tots els participants, que vam ser al voltant d’un miler de persones, vàrem defensar una societat justa, feminista i ecològica.

Barcelona és una ciutat que vol apostar per polítiques valentes i encaminades a una ciutat més justa, més verda i més feminista. Això va ser el tret inicial de l’acte i tanmateix l’eslògan per a aquest. El partit va fer èmfasi en el moment decisiu el qual ens trobem, dins d’un moment d’incerteses i diferents amenaces socials, del canvi climàtic i l’alarmant augment de l’extrema dreta que posa en perill la democràcia, és necessari un canvi, un canvi que no s’atura segons Ernest Urtasun, un canvi imprescindible perquè s’apliquin polítiques progressistes i ecologistes a totes les institucions. Urtasun va fer especial èmfasi al tema mediambiental i en la creixent extrema dreta: “Anirem a Europa a reivindicar l’Europa antifeixista i la memòria democràtica”.

En la intervenció d’Ada Colau, denuncia la campanya dels altres partits i demana sobretot al PSC i a ERC que comencin a fer polítiques d’esquerres, socials i sobretot comunes les quals, segons l’alcaldessa, són més necessàries que mai. Tanmateix va dir: “No entenc que, amb l’avanç de la ultradreta, partits d’esquerres posin com a prioritat desgastar al govern més d’esquerres que ha tingut la ciutat.” Concloent amb l’advertència dels diners que mou l’extrema dreta i les elits que li donen suport. Malgrat això obra una finestra a l’esperança per combatre tal onada.

Jaume Asens, el candidat per al Congrés,  va recordar la importància de la defensa dels drets laborals des de fa tants anys des del sindicalisme de classe i fent al·lusió a les Comissions Obreres, que van nèixer en el mateix barri de Sants. Finalment, va esmentar la seva voluntat no bloquejar la governabilitat a Madrid, d’acabar amb la política de “pit i collons” i en entablar el diàleg com a principal eina política. Així com mantenir els llaços de solidaritat amb tots els pobles d’Espanya per aconseguir un republicanisme efectiu i no retòric, fent una crítica als principals actors de l’independentisme: “Som l’opció útil per recuperar el llegat del republicanisme efectiu”.

Volem una societat amb justícia social, feminista i ecologista als nostres pobles i ciutats, a l’Estat i Europa. El pas per combatre les forces regressives que ens condemnen a la precarietat i l’odi l’hem iniciat amb l’acte Guanyem Amb Tu, ara no pararem per un present diferent per tenir un nou futur.