Assistim al debat jove de les eleccions europees

El passat divendres 5 d’abril vàrem assistir al debat amb els candidats a les europees organitzat per la fundació Ferrer i Guàrdia.

Amb motiu de la precampanya a les eleccions europees, es va celebrar el passat divendres un debat amb les candidates i els candidats joves. Varen participar Laura Ballarin del PSC, Marta Junqué de Catalunya en Comú en substitució de l’Ernest Urtasun, Ramón Riera del PP, David Bertran de Ciutadans, Alistair Spearing de Junts per Catalunya i Marta Rosique d’Esquerra Republicana. L’objectiu va ser donar a conèixer el programa electoral.

Segons les dades de la fundació Ferrer i Guàrdia, vàrem ser prop d’una quarantena d’oients. Cada candidat va exposar el seu discurs polític i posteriorment va haver-hi torn de preguntes, amb molta participació juvenil. Temes com el canvi climàtic, la crisi dels refugiats, la crisi democràtica van ser els temes claus del debat.

Des de Catalunya en Comú, vam defensar un pacte mediambiental en l’àmbit europeu per tal d’aconseguir una economia sostenible i la creació de noves normes i lleis justes al respecte. Tal com va destacar Marta Junqué “Per tirar endavant la transició energètica cal una solució multinivell: les ciutats hi ha de tenir una gran rellevància, però també ha de ser un paper a escala estatal i europeu”. També va destacar l’emergència social i climàtica que estem vivint, segons Marta Junqué és necessària una Unió Europea federalista i municipalista. Finalment va acabar fent un reconeixement a la feina de les dones i especialment de les dones migrades en tota la tasca de cures a familiars i persones que ho necessiten, destacant que “L’Europa del futur és també l’Europa de les cures”. Per altra banda, els altres candidats van posar especial èmfasi en la regeneració democràtica i en les institucions europees.