Punxem la bombolla! Sortim a manifestar-nos

El passat dissabte 6 d’abril vàrem sortir als carrers a la manifestació #PunxemLaBombolla organitzada pel Sindicat de Llogaters

Un cop més, sortim de nou a carrer per exigir la regulació del preu dels lloguers i aturar els abusius preus d’aquests. Es necessiten mesures que garanteixin el dret a l’habitatge i aturar l’especulació dels bancs. Cal estar preparats i preparades davant la imminent nova bombolla immobiliària pel culpa dels preus abusius.

La manifestació va tenir lloc als Jardinets de Gràcia de la mà del Sindicat de Llogaters, els grans punts de la manifestació varen ser el reclam per uns lloguers assequibles i estables, acabar amb els desnonaments i l’exigència d’una legislació que prioritzi a la gent i acabi amb l’especulació immobiliària. Segons les dades del Sindicat de Llogaters, vàrem ser deu mil persones les que vam reclamar els lloguers justos juntament amb més de quaranta entitats de Barcelona que varen firmar el manifest, entitats com Fem Sant Antoni i el Sindicat d’Habitatge del Raval.

Cal recordar que més del 60% dels desllogaments a Catalunya són per la incapacitat de pagar el lloguer i la gent és expulsada de la seva casa per aquest impagament. Amb una mitjana de 165 desallotjaments diaris, Catalunya és la comunitat capdavantera d’aquests. L’emergència de polítiques socials als nostres dies és cada cop més obvi.