El proper 28A #AmbTuGuanyem amb Pablo Iglesias, Ada Colau i Jaume Asens

El passat dissabte 6 d’abril vàrem assistir a l’assemblea de Catalunya en Comú i l’acte de la candidatura d’En Comú Podem.

En l’assemblea de Catalunya en Comú, per una banda es va aprovar el programa marc de les municipals amb les propostes joves i per altra banda es va aprovar el programa de les eleccions generals.

Tot seguit, es va celebrar l’acte a La Farga de l’Hospitalet a les 12 h per demostrar, segons Colau i el seu equip de govern, que es pot governar amb coherència sent forts amb els de dalt i tenint cura dels de baix. Varen ser molts els temes que es van abastar: la pujada de l’SMI, les pensions dignes, la transició climàtica, l’economia, la crisi democràtica, entre d’altres.

Juntament amb Jaume Asens, el candidat al Congrés per en Comú Podem, l’objectiu és clar: “Governar per avançar en una solució democràtica i amb una agenda social, enfront dels que volen bloquejar-ho tot. Tanmateix, va fer una crida per evitar la coalició de dretes del 28 d’abril: “Hablaba con la gente y me recordaban los pactos del PSOE con C’s […] como en Badalona. A ese socialista de corazón, le tenemos que decir que si quiere evitar la gran coalición del IBEX35, el voto socialista es el voto a En Comú Podem.” Ho va deixar clar, l’objectiu és evitar la coalició i evitar que la banca entri a la Moncloa.

En la nostra actualitat política, està en joc el rumb d’Espanya i Catalunya, per això Pablo Iglesias ha fet especial èmfasi en l’emergència de polítiques socials i en la defensa en el dret a decidir i la necessitat d’una reforma plurinacional de l’Estat. Tal i com va destacar: “Nos van a caer palos por repetirlo. El conflicto en Catalunya no se resuelve metiendo a  gente en la cárcel ni con presos políticos. Se resuelve con diálogo. Lo decimos en Barcelona y en Madrid.” En quant a l’emergència de les polítiques socials Iglesias ho va deixar molt clar:  “Solo si forma mos parte del próximo gobierno podremos assegurar justícia social y poner los límites a los poderosos. El ayuntamiento de Barcelona no es solo una prueba de que podemos governar, sino de que lo hacemos major que ellos.” El secretari general de Podemos va concloure amb contundència: “Estas elecciones son constituyentes. Si somos fuertes podremos extender el ejemplo de Barcelona. En servicios públicos y en poner límites al poder frente a la gente humilde.” Seguint amb la línia d’Asens, Pablo Iglesias va fer una crida al vot socialista:  “Mucha gente que votó al PSC escuchó a Ábalos decir que preferían el apoyo de Cs y mucha gente que ha votado siempre al PSC sabe que la única garantía para que haya un Gobierno de izquierdas es que Unidas Podemos esté en ese Gobierno”.

En quant a la intervenció de Colau, va seguir en la línia dels temes claus del debat, però va destacar la problemàtica amb la nova bombolla immobiliària que s’està gestant i la necessitat de construir polítiques per tal d’evitar l’especulació i els abusius preus del lloguer: “Necesitamos viviendas asequibles para todas y sobretodo para las jóvenes que accedemos a nuestra primera vivienda.” Ho va deixar ben clar: “El dogma neoliberal de no regular es lo que nos ha llevado a la burbuja inmobiliaria del alquilar.

La gran conclusió davant la situació política actual i el context que estem vivint va ser clar per als tres: més feminisme, més justícia social, més sobirania i més justícia climàtica.