La perspectiva jove a la campanya d’En Comú Podem: Avancem amb tu!

Aquest cap de setmana s’han celebrat diversos actes de campanya on hi ha participat l’Esther Garcia, candidata jove d’En Comú Podem per les eleccions estatals del 28 d’Abril.

El dissabte es va celebrar un acte sobre el programa jove de Sabadell en Comú organitzat pels Joves de Sabadell en Comú, en el qual es va celebrar una roda de premsa amb l’Esther Garcia; Joan Mena, candidat d’En Comú Podem al Congrès; Joan Berlanga, candidat a l’alcaldia per Sabadell en Comú i en Juanma Martínez, un dels candidats joves de Sabadell en Comú.

 

En matèria jove, Garcia ha destacat que “En comú podem és la garantia d’un govern que faci valdre els drets de les persones joves i que puguin desenvolupar un projecte de vida propi i autònom. Això es reflexa molt en el seu programa, que busca lluitar contra la precarització vital de les persones joves” i ha nomenat algunes de les propostes en matèria de joventut, tals com la dignificació i promoció de la formació professional com una opció educativa de qualitat i al servei de les necessitat de la ciutadania a través de la gratuïtat dels estudis d’FP i de la millora de l’oferta formativa pública. Derogar 3+2 universitari, augmentar la inversió pública en beques de grau i les ajudes pre i post doctorals. i dignificar una proposta de Garantia Juvenil que s’allunyi de bonificacions a empreses i se centri en promocionar l’ocupació juvenil fomentant models que no estiguin basats en la temporalitat i la precarietat i que sigui aplicada de forma completa i estructural.

Podeu llegir la crònica que ha fet Ràdio de Sabadell en aquest enllaç: https://radiosabadell.fm/noticia/catalunya-en-comu-podem-presenta-sabadell-les-seves-politiques-de-joventut

També aquest diumenge s’ha celebrat la tradicional calçotada republicana a Sant Feliu de Llobregat, on han participat als parlaments la Lídia Muñoz, candidata a l’alcaldia de Sant Feliu, Jaume Asens, Aina Vidal, Joan Mena i Jordi Gil, candidat a l’alcaldable per Sant Vicenç dels Horts. L’Esther ha fet un record a la Neus Català, dona del PSUC supervivent de Ravensbrück, membre de la resistència i de la lluita antifranquista. També, s’ha fet èmfasi en la importància dels municipis per fer valdre els drets de la població i de la necessitat d’un govern d’esquerres al  Congrés: “Els pobles i ciutats on estem governant han fet front a les necessitats de la població quan la resta d’institucions han desatès les seves competències o no han legislat per la majoria social. Però els ajuntaments no poden actuar sols ni la resta d’institucions els han de deixar sols davant de les emergències socials. Necessitem un govern d’esquerres al Congrés que doni resposta als nostres pobles i ciutats, a la nostra comarca i a la gent treballadora”, finalitzant esmenant que els comuns som la garantia a l’estat i als nostres municipis de guanyar el govern per la gent comuna.