Primera Trobada Jove d’Estiu de les forces juvenils de la confluència

La tradicional Trobada d’Estiu que ha celebrat cada any Joves d’Esquerra Verda ha estat substituïda aquest 2019 per una Trobada d’Estiu per a totes les persones joves que s’identifiquen amb l’espai polític que té la seva manifestació electoral sota la fórmula Catalunya en Comú Podem. El passat 6 i 7 de juliol, una quarantena de joves d’arreu de Catalunya es van trobar al Corral del Mataró, Arbúcies, en unes jornades de formació, debat i coneixença que es van centrar en la intercuturalitat.

A més de compartir i debatre sobre l’actualitat política catalana i espanyola amb Jèssica Albiach (presidenta del GP de Catalunya en Comú – Podem), Núria Lozano (sindicalista, membre d’Esquerra Unida Catalunya i del CN de Catalunya en Comú), Rafa Mayoral (diputat al congrés per Unidas Podemos i membre de Podemos), també vam comptar amb l’eurodiputat Ernest Urtasun, amb qui vam compartir reflexions sobre política europea i internacional. La temàtica central va estar centrada en la interculturalitat, per això es va comptar amb Lola López (Comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat a l’Ajuntament de Barcelona)  i Patricia Caro (consultora de gènere i interseccionalitat, activista pels drets de les dones,especialitzada en Romnja i Kalís) per la taula rodona, i posteriorment amb els tallers que van oferir Afroféminas, AFS Intercultura, Sindillar i la Xixa Teatre. En la jornada del diumenge, es va comptar amb la historiadora Paola Lo Cascio, amb qui el jovent va tenir l’oportunitat l’experiència internacionalista i solidària que van ser les Brigades Internacionals.

Aquesta activitat d’estiu va permetre que la militància de l’organització ecosocialista continuï teixint-se amb les altres joves dels espais de confluència, aquest cop a través de la formació i espais de socialització distesos.