Acte d’homenatge a les Brigades Internacionals

El dissabte 26 d’octubre a la rambla del Carmel es va portar a terme un homenatge a les Brigades Internacionals. Les Brigades eren unes unitats militars compostes per voluntaris de 54 països del món que van vindre a Espanya per lluitar en la Guerra Civil Espanyola, objectiu dels quals era donar suport al bàndol republicà i combatre el feixisme.

L’acte va comptar amb la presència d’Ada Colau que va parlar sobre la importància de la celebració d’aquests homenatges dient: “després de dècades de desmemòria institucional, actes com aquests ens connecten amb la defensa de la vida, la humanitat, els valors republicans i la lluita contra el feixisme”. Per una altra banda, durant l’actuació es va fer un discurs per part de l’Associació d’Amics de les Brigades Internacionals, es va guardar un minut de silenci per recordar a Lluís Martí Bielsa, es van llegir les paraules de comiat als brigadistes i es van fer diverses actuacions musicals per part de Quartet de la Brossa. La commemoració va finalitzar amb una ofrena floral al monument David i Goliat en memòria de tots els brigadistes que van lluitar en contra de la instauració del feixisme.