25N: Dia Internacional per a l’eliminació de les violències masclistes i LGTBIfòbiques

El passat 25 de novembre, amb motiu de la celebració del Dia Internacional per a l’eliminació de les violències masclistes, la Confluència Jove es va encarregar de l’organització d’un taller d’autodefensa personal dirigit a l’alumnat de la Universitat Autònoma de Barcelona en què també vam col·laborar Joves d’Esquerra Verda.

Tot i ser un dia dedicat a l’eliminació de la violència envers les dones, es va decidir ampliar la mirada a la violència de gènere introduint la violència que pateix el col·lectiu LGTBI en tant que la Confluència Jove considera que aquest tipus de violència també es fonamenta en l’opressió de sexe/gènere.

Segons l’ONU la violència de gènere és una de les violacions dels drets humans més esteses i persistents arreu del món. Tot i haver-hi moviments per erradicar-la, la majoria de vegades queda silenciada i sense cap càstig, motiu pel qual creiem que l’organització d’aquesta mena d’activitats és imprescindible per a les dones i la resta de col·lectius, ja que és un mitjà per apoderar-los de coneixements i tècniques davant agressions físiques o psicològiques. La valoració del taller, per part dels participants com i dels assistents va ser molt positiva.