Dia Internacional de la Lluita contra la SIDA

El dia 1 de desembre es va celebrar el Dia Internacional de la Lluita contra la SIDA/VIH. Aquest dia es va començar a commemorar l’any 1988 i es calcula que des de llavors el virus ha matat més de 25 milions de persones en tot el món, catalogant-lo com una de les epidèmies més cruels a la qual s’enfronta la humanitat.

El Virus de la Immunodeficiència Humana afecta els limfòcits sanguinis que ens protegeixen de les infeccions i, amb el pas del temps, el cos perd la capacitat de defensa i no resisteix davant les malalties que, d’altra manera, fàcilment es poden curar. Actualment, no existeix una cura per aquest virus, però sí que existeixen tractaments que aplicats correctament allarguen la vida de les persones infectades.

Les persones afectades pel virus s’enfronten a una doble lluita, la primera en contra el virus, l’aplicació dels tractaments i el poder psicològic d’adaptar-se als canvis que tot això comporta. La segona, la lluita diària contra l’estigmatització, els prejudicis, les discriminacions, el rebuig i la por que la societat mostra cap a ells.

Per tant, des de JEV ens sumem a la crida realitzada per les persones afectades i diverses entitats que tracten aquests temes per tal de posar fi a la serofòbia vers les persones amb SIDA.