Acte d’homenatge als afusellats del PSUC durant el franquisme

Un any més, Joves d’Esquerra Verda va assistir al sempre emotiu homenatge als afusellats del PSUC durant la dictadura franquista. L’acte recorda, entre d’altres, el jove Francesc Serrat Cisquet, de 22 anys, afusellat el 28 de febrer del 1946 i el Numen Mestre, de 25 anys, afusellat el 17 de febrer del 1949.

A l’homenatge, el nostre Coordinador Nacional Marc Collado, junt amb diferents associacions juvenils, va llegir el manifest de l’Associació d’Expresos Polítics del Franquisme. En el text, es rebutjava l’oblit intencionat de “les decisives contribucions dels comunistes francesos i italians als governs de reconstrucció de postguerra, entre 1944 i 1947, i la seva contribució a la construcció de l’Estat de benestar social tal com l’hem conegut fins fa poc”. A més, feia valdre el paper dels antifeixistes espanyols en la defensa de la democràcia durant la Segona Guerra Mundial i els foscos anys de la dictadura.

Celebrem també la presència de la Confluència Jove, representada per la companya Anna Winkelmann. És indispensable que reivindiquem les lluites dels qui ens han precedit perquè ningú ens reescrigui la història. Des de les joventuts ecosocialistes volem aportar tot el nostre bagatge en la defensa de la memòria històrica i que la Confluència mantingui viva aquesta flama. ¡No pasarán!