Les joves verdes europees reclamem els coronabons

La crisi del coronavirus ha colpit a tots els països de la Unió Europea, però els del sud són qui han patit les pitjors conseqüències. L’espai verd europeu sempre s’ha cregut la UE com un espai que permeti actuar conjuntament davant dels principals reptes que ens planteja la nostra societat: el canvi climàtic, la precarietat, l’avenç de l’extrema dreta o dificultats econòmiques com l’actual.

Des de diferents associacions juvenils verdes de tota Europa hem escrit una carta a la Presidenta de la Comissió Europea Ursula von der Leyen, al President del Parlament Europeu David Sassoli i al President del Consell Europeu Charles Michel per exigir l’adopció dels coronabons.

Aquesta proposta, que rep el suport dels verds al centre d’Europa, donaria un impuls als països més afectats per invertir en determinats sectors que han patit la pitjor cara de l’inevitable confinament. Els coronabons permetrien per tant que una part substancial del deute públic es mutualitzès a escala de la UE sense deixar a ningú enrere. No és una mesura que ajudi als estats del sud, sinó a tota l’economia europea.

A més, no podem oblidar-nos de la salut del nostre planeta, que també és la de les persones que hi habiten. La crisi del coronavirus ens ha donat l’opció de reconstruir les nostres economies basant-nos en la justícia climàtica i en un model més sostenible de societat. El Green New Deal és el camí a seguir per assolir aquests objectius i no el podem apartar.

Estem profundament orgulloses que Joves d’Esquerra Verda sigui una de les orgnitzacions impulsores d’aquesta carta, la qual marca l’estratègia de la Federation of Young European Greens (FYEG). Agraïm també a les joventuts verdes de països en situacions ben diverses pel suport a la carta i les seves contribucions.