Santa Jordina en Confluència

Aquest any Sant Jordi, dia clau pel sector llibreter, no es podrà celebrar amb normalitat. El confinament ha obligat a traslladar la festivitat al 23 de juliol per evitar les pèrdues que suposaria la seva anul·lació. Un cop més, ha quedat demostrada l’extrema fragilitat en què es troba el sector cultural enfront de la crisi del coronavirus.

Tant durant el confinament com en el postconfinament, la cultura queda en una situació de feblesa: teatres tancats o amb menys aforament, por a assistir a llocs tancats amb una densitat de persones considerable o el simple xoc econòmic que suposa el coronavirus per les famílies. Per tal d’evitar la destrucció del teixit cultural, l’Estat espanyol ha de seguir l’exemple d’Alemany i declarar la cultura com un bé de primera necessitat i no com un luxe. Aquesta actua com un instrument de cohesió social i de creació de sentit crític, per la qual cosa s’ha de preservar.

Pots llegir les propostes de Confluència Jove per protegir la cultura del nostre país en el seu posicionament d’aquest 23 d’abril aquí