1r de Maig: Som Present i Som Presents

Afrontem el Primer de Maig de forma atípica i sense poder omplir els carrers de reivindicacions socials. Encara que la situació no ens permet reivindicar el dia de les treballadores i els treballadors de la millor manera, ara és més necessari que mai defensar a les classes populars.

Les treballadores són qui han patit més durament la crisi de la Covid19, tot i que l’actuació del Govern central ha frenat una onada d’acomiadaments massius que hagués colpejat greument als barris més humils. Els ERTOs han sigut una bona mesura de contenció, però no podem permetre que el pes d’aquesta crisi recaigui sobre la gent comuna, com va passar amb la de 2008.

Des de la Confluència Jove, hem elaborat un comunicat que assenyala quins són els àmbits essencials per posar rescatar persones i avançar en l’ocupació juvenil. En particular, els joves sempre hem estat un col·lectiu especialment precari i amb unes taxes d’atur vergonyoses. Per aquest motiu, reclamem millores en els contractes de pràctiques perquè no s’utilitzin com una eina d’esclavitud i garanteixin una transició digna en el pas de la universitat a la vida laboral. A més, proposem la implementació d’una quota mínima de treballadores joves i un increment en la despesa en les polítiques actives d’atur. Pots llegir la resta de propostes en aquí.