Més amor i menys odi

Aquest 17 de maig haurem de reivindicar el Dia Internacional contra la LGBTIfòbia des de les nostres cases. Tot i no ser als carrers lluitant pels nostres drets, no hem de perdre de vista el camí que encara queda per recòrrer en la defensa d’aquest col·lectiu.

Les joves encara pateixen assetjament per raons de gènere i orientació sexual, i la nostra cultura es troba impregnada d’aquest prejudici social. A més, les violències subtils o la discriminació passen molts cops desapercebudes al ser habitualment una violència invisible. Encara que no es perceptible per alguns, el 56% dels delictes són de tipologia d’assetjament i intimidació. Per això, és imprescindible educar en la igualtat i el respecte. Només si transmetem aquests valors que haurien de tenir totes les societats democràtiques, podrem combatre l’odi que desprèn l’extrema dreta contra els col·lectius més vulnerables. A més, les institucions públiques han de ser qui acompanyen i abanderen la defensa de les llibertats sexuals amb una Llei d’Igualtat LGBTI que blindi els seus drets.

Volem fer una menció especial a les persones trans, invisibilitzades per la societat i inclús en el mateix col·lectiu. En motiu del dia de la visibilitat trans, la nostra companya Arlet Cejudo ens va explicar quines eren les principals dificultats de les trans en el seu dia a dia. Aquí pots recuperar el fil de la Confluència Jove.