Defensem la unitat del català amb les companyes balears i valencianes

El passat 25 de juny vam celebrar un col·loqui sobre la llengua catalana amb joventuts de les Illes Balears i el País Valencià. Durant la xerrada es va parlar sobre la necessitat de defensar la llengua comuna, les polítiques lingüístiques als diferents territoris i la col·laboració necessària entre els mitjans de comunicació públics de cada Comunitat Autònoma. En representació de Confluència Jove hi va participar el nostre militant de Badalona Dani Sosa.

La iniciativa sorgeix arran de la sentència del Tribunal Suprem que prohibeix que la comunicació entre el País Valencià amb les Illes o Catalunya sigui exclusivament en català. La resolució suposa un atac al català i a l’autogovern, a més de no entendre la realitat plurinacional i plurilingüística dels pobles d’Espanya.

Juntament amb el Dani Sosa, en el col·loqui va assistir-hi la Maria José Calabiug (Joves PV – Compromís) i el Biel Payeras (Més per Mallorca) per aportar diferents veus de les forces del canvi als territoris de parla catalana. La moderadora va ser la candidata a la presidència de la Generalitat per En Comú Podem, Jéssica Albiach.

Pots recuperar el debat al compte de youtube de Confluència Jove.