Feminismes: cossos, identitats i subjectes polítics

El passat dimarts 1 de juny va tenir lloc el tercer i últim acte del cicle d’actes “Construïm Utopies” va ser “Feminismes: cossos, identitats i subjectes polítics”.
En aquest acte vam comptar amb Clara Serra, exdiputada i activista feminista, i Miquel Missé, sociòleg i activista trans.
Clara Serra va fer un repàs del procés legislatiu de la llei trans, va abordar el paper de les xarxes socials i les formes dels debats que s’estan tenint. A banda va comentar la importància de tirar endavant una llei trans per tenir una legislació que sigui capaç d’assegurar els drets de les persones trans, lluny de la legislació patologitzant actual.
Miquel Missé va fer una crida a allunyar-se del soroll, apostar per la complexitat en aquest debat i entrar a especificar els detalls del debat, apostant per la pedagogia i la defensa dels drets de les persones trans.
En el debat vam analitzar el feminisme com una eina de combat contra totes les estructures d’opressió. El paper dels subjectes polítics, les identitats i les agències com a mecanisme de canvi social i estructural davant de l’actual societat masclista i patriarcal.
Amb aquest acte finalitzem aquest cicle de debats, ara Joves d’Esquerra Verda va encaminada amb aquesta sèrie de formacions als debats polítics que es tindran a la XV Assemblea Nacional el 3 i 4 de juliol al Prat del Llobregat.