Joves Ecosocialistes aprova 3 resolucions en el seu Consell Nacional

En l’últim Consell Nacional de Joves Ecosocialistes, a més d’aprovar provisionalment la nova denominació i nova imatge gràfica, es van aprovar 3 resolucions diferents.

Dues d’elles van ser sobre diferents modalitats de mobilitat. La primera feia referència a la necessitat de taxar d’una forma modular les autovies de l’Estat per tal que el cotxe comenci a internalitzar tots els seus costos reals i així la decisió sobre quin transport utilitzar sigui transparent. No ens oblidem, però que el transport públic actual no arriba a tots els indrets del nostre país i és per això que a la proposta de Joves Ecosocialistes és de taxar-les de forma modular. Com més oferta de transport públic, més cara la taxa. A més també s’exigeix la necessitat de compensar al territori amb serveis descentralitzats per tal de fer
a la població menys dependent de desplaçaments en transport privat, s’exigeix que la Generalitat de Catalunya faci una implementació del “bus a demanda” en municipis on la connectivitat sigui dolenta, entre altres mesures a implementar.

Pots llegir tota la resolució aquí.

En la segona reiterem el nostre rebuig a l’ampliació de l’Aeroport del Prat. Per Joves Ecosocialistes la proposta d’AENA d’ampliació de l’aeroport del Prat parteix d’un model de desenvolupament caduc, contrari a les exigències de l’emergència climàtica que estem vivint. A més demanem alternatives que impliquin impulsar un model de mobilitat sostenible per al nostre país, fet totalment incompatible en fomentar encara més els desplaçaments altament contaminants i innecessaris, que és el que es promou amb l’ampliació de l’aeroport. Entre les diferents demandes doncs, no només reiterem el nostre rebuig a l’ampliació sinó que també demanem diferents mesures per donar a la ciutadania altres opcions de mobilitat i que siguin econòmicament assequibles. Entre les mesures que proposem es troben: incrementar els trens per tal que la freqüència sigui més elevada, implementar els trens nocturns i el bus a demanda entre altres.

Pots llegir tota la resolució aquí.

En la tercera ens hem posicionat sobre la crisi migratòria de Ceuta on denunciem les devolucions en calent realitzades pel govern d’Espanya així com la militarització de la frontera amb el Marroc. També volem mostrar la nostra repulsa més absoluta vers els intents de l’extrema dreta d’utilitzar la situació per atiar l’odi contra les persones migrants. En tot aquest context exigim al govern d’Espanya i a la Unió Europea que reformin la seva política migratòria garantint unes vies legals i segures que garanteixin els drets de les
persones migrades. Tota aquesta situació no es solucionarà fins que el Sàhara Occidental puguin exercir el dret a l’autodeterminació, per tant reclamem al govern d’Espanya i a la Unió Europea que ho recolzin de manera activa. Finalment Joves Ecosocialistes també condemnem i denunciem rotundament les accions realitzades pel govern Marroc, una dictadura que no te escrúpols en reprimir a la seva població, perseguir la dissidència, ocupar il·legalment el Sàhara Occidental i jugar amb les vides de milers de persones migrants.

Pots llegir tota la resolució aquí.