Joves Ecosocialistes celebra la seva XV Assemblea Nacional

La XV Assemblea Nacional de Joves Ecosocialistes s’ha celebrat a l’Alberg Centre Esplai del Prat de Llobregat. En ella, Anna Winkelmann i Dani Sosa han estat escollits Coordinadors Nacionals de l’organització juvenil ecosocialista i han agraït la tasca feta pel coordinador sortint Marc Collado. A més de l’elecció de la nova coordinació, l’Assemblea, titulada Construïm Utopies, ha girat al voltant del debat de dos documents, un d’organitzatiu i un altre de polític. Joves Ecosocialistes ha actualitzat la seva proposta ideològica apostant per materialitzar utopies concretes que permetin fer front a l’emergència climàtica, al capitalisme i a la desigualtat de gènere.

Conjuntament amb Winkelmann i Sosa s’han escollit els membres del Consell Nacional de Joves Ecosocialistes, format per 20 persones, i l’Equip Coordinador Nacional, l’executiva de l’organització. Aquest darrer està composat per 7 persones –Marc Martorell, Cinta González, Raúl Navarro, Laura Oliva, Lucas Estruch, Tamar Zamora i Oriol Muñoz– més la Coordinació Nacional. Tots dos cossos han estat escollits per unanimitat a l’Assemblea.

La cloenda de l’esdeveniment ha comptat amb intervencions de persones destacades de l’espai dels Comuns. En primer lloc ha pres la paraula l’exsecretari general de CCOO Catalunya i ara diputat al Parlament de Catalunya, Joan Carles Gallego.

Posteriorment ha pres la paraula l’alcalde del Prat i responsable de municipalisme de Catalunya en Comú, Lluís Mijoler. Ha destacat la importància de bastir organització per tal de millorar la vida de la gent, fer polítiques que permetin la transformació social perquè el canvi, ha dit, serà ecofeminista o no serà.

També hi han intervingut Anna Martín, coordinadora d’Esquerra Verda i regidora del Prat, que ha assenyalat la importància de disposar de joventuts organitzades i el valor de Joves com a espai de formació política, i Candela López, coordinadora de Catalunya en Comú, que ha manifestat la necessitat de seguir enfortint i fent créixer l’espai dels Comuns.

A més a més, Josep Vendrell, exdiputat i ara cap de gabinet de la vicepresidenta Yolanda Díaz, Ernest Urtasun, eurodiputat, Aina Vidal, diputada al Congrés, Rosa Lluch, candidata per Girona al Parlament, i David Cid, portaveu d’En Comú Podem i ex Coordinador de Joves, han enviat vídeos saludant a l’organització.

L’acte ha acabat amb les intervencions de Marc Collado, coordinador sortint, i Winkelmann i Sosa, la coordinació entrant. Han recordat les resolucions en defensa del Delta de l’Ebre i en defensa de l’atenció primària aprovades a l’Assemblea i han reiterat l’oposició frontal de Joves Ecosocialistes a l’ampliació de l’aeroport del Prat. Finalment, s’ha cantat la Internacional i els Segadors.

Us deixem totes les imatges d’aquesta Assemblea Nacional aquí.