Joves Ecosocialistes participa en una acció d’Ende Gelände

El passat dia 31 de juliol una delegació de 10 persones conjuntament amb la Federació de Joves Verds Europeus (FYEG) va participar en una acció de l’organització alemanya Ende Gelände. Es va a dur a terme al poble de Brunsbüttel (Schleswig-Holstein), al nord del país. Ende Gelände es defineix com una àmplia associació de gent dels moviments antinuclears i anticarbó. Les seves participants i organitzadores van formar part dels grups preparatoris per als camps climàtics a Renània i Lusàcia, on van fer una ocupació forestal al bosc d’Hambacher. També van ser impulsores d’iniciatives de base per a polítiques pel clima i iniciatives ciutadanes. Moltes d’elles també participen d’organitzacions ecologistes més grans, grups d’esquerra, grups polítics i d’altres.

L’objectiu de l’acció era el de bloquejar una planta de gas degut que aquest també és un combustible fòssil i no és tan net com ens vol fer entendre indústria o els grans inversors. És per això que les activistes tenien l’objectiu de bloquejar diferents punts del territori del nord d’alemanya on, en plena crisi climàtica, la política i els negocis han seguit i segueixen confiant tossudament en els fòssils, i en aquest cas a Brunsbüttel amb una nova terminal d’importació de gas fracking finançada amb milions d’euros.

La delegació va arribar uns dies abans amb el suport de la FYEG. En el campament es van celebrar diferents tallers d’organització, de preparació de l’acció, d’assessorament legal en cas de detencions o altres intervencions de la policia, entre d’altres. El destí final de l’acció només ho sabia un grup reduït d’organitzadors, no es va saber públicament fins que es va arribar. En total van ser més de 2.000 activistes les quals van participar en bloqueigs al parc ChemCoast, prop de Brunsbüttel. En aquell territori es preveu una terminal per al fracking de gas a les proximitats de les instal·lacions de producció de la indústria química i del petroli. Malgrat que el temps no va ajudar, les activistes van bloquejar fins a l’endemà les vies del ferrocarril que conduïen a ChemCoast Park en punts importants. A la vegada un altre grup d’activistes de l’organització van aturar completament el trànsit del canal de de Kiel durant més de dues hores amb canoes, durant les quals els vaixells van estar encallats en una de les vies fluvials més importants del món.

A continuació podeu trobar algunes notícies relacionades en la premsa alemanya: