Joves Ecosocialistes participa a la Diada Nacional de Catalunya i a l’Homenatge a Allende

El passat 11 de setembre, Joves Ecosocialistes va  participar a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, un 11S marcat per la nova etapa política que s’obre a Catalunya. Aquest 11S, el segon des de l’inici de la pandèmia de la COVID-19, ha deixat moments d’homenatge i de reivindicació, tant en l’ofrena a Rafael de Casanova com en l’homenatge a Salvador Allende.

A primera hora del matí, es van dur a terme diferents ofrenes florals arreu de Catalunya. A Barcelona, Joves Ecosocialistes va participar a l’ofrena al monument de Rafael de Casanova de la mà d’En Comú Podem, la Coordinació Nacional va entregar un ram de flors en nom de Joves Ecosocialistes. Van participar a l’ofrena diputats i diputades com Jéssica Albiach, Jaume Asens, David Cid, Joan Carles Gallego, així com la coordinadora de Catalunya En Comú Candela López i la secretaria general de Podem Catalunya Conchi Abellán. Aquesta Ofrena es va realitzar amb la presència de diferents membres del govern de la Generalitat i del govern de la ciutat de Barcelona. Altres formacions, entitats, organitzacions de diferent tipus, partits i sindicats van participar també a l’ofrena.

Seguidament, al migdia, es va realitzar un Homenatge a Salvador Allende a la plaça Salvador Allende a El Carmel. Durant aquest acte es va homenatjar la figura del president xilè i el seu llegat en un moment on la generació activista més jove pretén aconseguir, a través d’un procés democràtic, la plena justícia social i històrica a Xile. Com cada any, es va escoltar el seu últim discurs emès per Radio Magallanes i es va procedir a fer una ofrena, on Anna Winkelmann, Dani Sosa, Esther García i Marc Martorell, van entregar un ram de flors en nom de Joves Ecosocialistes.

Prèviament a l’11S, la presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem i Coordinadora de Catalunya En Comú, Jessica Albiach, va realitzar la Confèrencia “Catalunya, un futur per construir”, on va reivindicar un catalanisme popular i integrador, en defensa dels drets socials, i que faci front als reptes de futur que te Catalunya.