Joves Ecosocialistes a l’Alter-COP

Joves Ecosocialistes, participa a l’Alter-COP organitzat per la FYEG (Federation of Young European Greens) juntament amb el Grup Verds/ALE en el Parlament Europeu. Del 4 al 8 de novembre, organitzaran sessions i participaran en accions en matèria de clima amb 60 joves verds de tota Europa i Àfrica del Nord.

Una activitat duta a terme gràcies a la col·laboració del Partit Verd Europeu amb la finalitat d’educar i mobilitzar a joves activistes en paral·lel amb la COP26. Al llarg de tot el programa d’una setmana tractaran els temes d’economia verda, sindicalisme, justícia racial i social, moviments socials, entre altres temàtiques entorn de la qüestió mediambiental. Aquests seminaris també tenen com a objectiu teixir aliances amb moviments climàtics i unir forces entre activistes de diferents parts del món. 

Els participants assistiran a tallers i seminaris amb altres activistes i membres de la FYEG. Tindran l’oportunitat de reunir-se i intercanviar experiències amb els membres del Grup dels Verds en el Parlament Europeu. El programa també inclou unir-se a les mobilitzacions organitzades pels moviments socials locals, com la del Dia Mundial del Clima, el 6 de novembre.

En la mateixa COP estem veient com grans empreses estan aprofitant el moment per fer greenwashing i utilitzant aquest moment per netejar la seva imatge davant el conflicte d’emergència climàtica que estem vivint. Des de Joves Ecosocialistes creiem que les empreses contaminadores que contribueixen en la destrucció del planeta no haurien de tenir lloc a la COP i és per això que ens sumem i recolzarem les accions per desemmascarar-les. 

La participació de membres de Joves Ecosocialistes a la COP26 és clau després del moment convuls que hem viscut a Catalunya on es volia aprovar una ampliació de l’aeroport del Prat que només hagués contribuït a destruir l’espai Natural protegit de la Ricarda a més d’un gran augment de les emissions. L’aturada d’aquest macroprojecte és una victòria pels moviments socials i climàtics que s’ha aconseguit gràcies a la unió de forces d’aquests. En la mateixa línia, teixir aliances amb altres organitzacions internacionals ens ha de servir per nodrir-nos de propostes sostenibles en l’àmbit de la mobilitat, d’habitatge, d’ocupació i en la resta d’àmbits de la nostra vida. 

En paral·lel amb les activitats de la COP26, En Comú Podem, ha organitzat el matí del divendres 5 de novembre, l’acte “D’Europa a Catalunya: la revolució del tren”, amb Ernest Urtasun, Jèssica ALbiach, Anna Deparnay-Grunenberg (Partir Verd Europeu) i Georgina Montesinos (Associació Promoció del Transport Públic). Presentaran una proposta per recuperar els trens nocturns com a alternativa ecològica als viatges aeris.