Joves Ecosocialistes rebutja la militarització i la repressió de les mobilitzacions sindicals a la Badía de Càdis i mostra el seu suport a la lluita de la classe treballadora.

La classe treballadora gaditana fa una setmana que està de vaga lluitant pels seus drets laborals. El sector del metall de la província, que dona feina a més de 20.000 persones, porta en vaga general indefinida des del passat 16 de novembre. La província de Cadis porta patint una gradual desindustrialització les últimes dècades, fet que ha contribuït al fet que la seva taxa d’atur estigui entre les més elevades d’Espanya, ascendint fins al 27%. És en aquest context d’empobriment i pèrdua de teixit industrial que CCOO i UGT, així com altres sindicats, han convocat la vaga general indefinida del sector del metall. Exigeixen el compliment i millora dels convenis col·lectius i avenços en els àmbits laboral i salarial.Nogensmenys, la fortalesa de la classe obrera organitzada a la Badia de Cadis ha estat resposta amb la repressió de les forces i cossos de seguretat de l’Estat. Els barris populars de la comarca han caigut sota el que a la pràctica és un Estat policial a través de l’ús de la violència policial contra treballadores i treballadors que s’estan mobilitzant i lluiten pels seus drets. Avui, però, el govern de l’Estat ha autoritzat l’ús dels anomenats “tanquetes”, vehicles militars blindats que pretenen utilitzar-se per continuar i augmentar la repressió policial.

Davant d’aquesta situació, Joves Ecosocialistes:

  1. Es solidaritza amb la classe treballadora gaditana i dona suport a la vaga del sector del metall, a les seves mobilitzacions i reivindicacions legítimes. Igualment ho fa amb la resta de mobilitzacions i vagues que s’estan succeint a altres territoris d’Espanya com a Alacant o a Castella i Lleó. Cal que la patronal sigui responsable i accepti les justes reclamacions dels treballadors i treballadores.
  2. Agraeix i s’agermana amb la tasca valenta i honesta de la classe treballadora que, defensant els seus drets, ens fa avançar a totes. Els drets de qualsevol persona treballadora són els de totes les treballadores.
  3. Mostra el seu frontal rebuig a la repressió policial i, especialment, a la militarització de les forces i cossos de seguretat. Si ja és intolerable que es reprimeixin mobilitzacions que pretenen defensar els drets de la classe treballadora, encara ho és més que s’autoritzi l’ús de material militar per tal de fer-ho.
  4. Exigeix explicacions immediates del ministre de l’Interior Grande-Marlaska així com la presa de mesures reals per tal de prevenir abusos per part de les forces i cossos de seguretat.
  5. Reclama la derogació de la Llei Mordassa i de la reforma laboral de 2012, que ha reduït el poder negociador dels sindicats i depauperat les condicions laborals de la classe treballadora arreu d’Espanya.
  6. Reivindica el disseny de polítiques per la reindustrialització sostenible arreu del territori, que ha de fonamentar-se en treball digne que reverteixi la precarització del mercat de treball i la dependència del sector turístic, així com l’explotació de la terra i els recursos naturals, per tal d’encaminar-nos cap a una transició verda i socialment justa que permeti un canvi de model econòmic i laboral.